torsdag 30 juni 2016

Etapp ett och två

Första dagen cyklade vi från Gullspång till Kristinehamn. En fin väg som till och från går nere vid Vänerns strand. Vi stannade till några gånger längs vägen, bland annat vid Revsand där det finns en camping och en fin badstrand. Där blev det dock varken bad eller camping men åtminstone kaffe och glass.Efter knappt fem mils cykling kom vi fram till Kristinehamns Herrgårdscamping där vi slog upp tältet. Kvällen spenderades åt lite kringströvande för att kolla in omgivningarna samt tilllagning och ätande av pulversoppa. Även lite vin fick vi i oss.

Dag två bar det av mot Karlstad. Det började med fin grusväg längs med Vänern, fint om än lite trögtrampat ibland. Vid Stolpens Värdshus blev det värre. Enda vägen som enligt Google Maps fanns att välja på var E18. 2-1-väg med obefintlig vägren och mängder av tung trafik. 


I sex kilometer fick vi cykla på denna väg, ständigt livrädda för att vingla ut i vägen när suget från långtradarna tog tag i oss.
Till slut kunde vi dock svänga av från E18 och resten av vägen gick som en dans. Vid Väse kyrka stannade vi för lite paus med yoghurt, macka och annat gott. De få milen som återstod bestod av småvägar, stigar och cykelbana och kändes inte alls så jobbiga. Agnes (11 år) kämpade på bra och vi kunde hålla skapligt tempo till och med i uppförsbackarna.


Nu är vi framme i Karlstad hos Peters morbror, där vi ska bli bjudna på grillat. Inget tält i natt alltså! :)

I morgon bär det av igen, förmodligen blir nästa stopp Grums.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar