onsdag 15 juni 2016

Örebro-Gullspång via Kinkhyttan

Sommartorpet ligger i Gullspång och vi tillbringar mycket tid där, vanligtvis tar vi bilen. Den här gången bestämde vi oss för att trampa!

Djur, ungar och packning lämnades hemma. Vattenflaskor, regnkläder och ett ombyte packades ner. Trots att det inte var tungt märktes ändå cykelväskan av där bak. Bra träning inför senare i sommar när spritkök, sovsäckar, tält och liggunderlag ska packas på.

Vi lämnade Örebro runt halv sex på fredagens kväll. Juni är den perfekta cykelmånaden då det nästan aldrig blir mörkt.

9 mil hade vi framför oss och vi var mycket positiva när vi klarat av den första, bara åtta kvar. Det gäller att ha små delmål framför sig så inte sträckan känns för lång.

Vi läste skyltar längs vägen och först hette alla orter någonting med HYTTAN; Garphyttan, Lekhyttan, Mullhyttan, Klenshyttan (tror jag den hette, eller var det Vekhyttan?) och KINK-hyttan... (en plats vi ska undersöka närmare en annan gång).
När vi närmade oss Gullspång hette allting någonting med BOL, t.ex. Tokebol (man undrar ju hur en ort har fått sitt namn).

Lite efter halv elva ramlade vi in i torpet. Den lokala pizzerian var stängd men vi hittade några korvar samt vin, kex och ost i kylen som vi mumsade på innan vi stupade i säng.
Lördagen tillbringade vi med familj som bor på orten och en kortare cykeltur till Otterbäcken där vi intog vår lunch. På söndagen, efter en stadig frukost hos svärföräldrarna, trampade vi hem igen... Och jag bestämde mig att NU är det nog dags att köpa de där vadderade cykelbyxorna ändå!

//ÅsaInga kommentarer:

Skicka en kommentar