torsdag 24 juli 2014

Ack Värmeland du sköna

Igår cyklade vi till stor del på "vägar" som inte är gjorda för cykeltrafik. Eller trafik överhuvudtaget. Det började med en liten stig genom skogen tills vi kom till Brattforshedens krigsflygplats ( http://sv.m.wikipedia.org/wiki/Brattforshedens_krigsflygf%C3%A4lt).
Därifrån blev vägen sämre ändå, vägen blev i och för sig bredare men underlaget var nu mjuk sand, helt omöjligt att cykla i. Så vi fick leda cyklarna.
Lyckligtvis blev underlaget snart bättre och vi kunde öka på tempot lite. Då kom vi plötsligt till en bro, avspärrade med hög grind i betong och en skylt som sa att vägen var stängd för all trafik på grund av rasrisk.
Eftersom vi inte hade lust att köra tillbaka hela vägen för att hitta en annan väg lyfte vi cyklarna med all packning över grinden och gick försiktigt över. Lyckligtvis höll bron.
Efter det blev det bättre väg, grusväg i och för sig men ändå bra. Och så var vägen nästan hela vägen till Kristinehamn.
I Kristinehamn blev det först en pizza och sedan en sväng till systembolaget. Även om vi cyklar är vi ju knappast några renlevnadsmänniskor...
Sedan bar det av till campingen, Kristinehamn Herrgårdscamping. Det är en fin fyrstjärnig camping med ganska dåligt bad men där allt finns. Där fanns även två tyskar på cykelsemester som slog upp sitt tält bredvid vårt och senare på kvällen bjöd på rom och cola och drog in oss i politiska diskussioner (don't mention the war!).
Nu sitter vi och njuter av nybakt bröd och utsikten över Vänern. Snart drar vi vidare,  mot Gullspång!
//Peter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar