måndag 21 juli 2014

Campinglivet

Måndag kväll:
Igår morse innan vi lämnade Gussleby hann vi med en mysig långfrukost med våra österrikska grannar som bjöd på hembakt surdegsbröd när vi bjö dem på kaffe. Mina föräldrar överraskade dessutom med ett besök så då blev det att sätta på en tredje panna kaffe.
Vi hade fyra slitiga mil innan vi nådde Skinnskatteberg där vi blev väl mottagna med go mat å trevligt sällskap. Slapp dessutom att slå upp tältet då de erbjöd oss både en skön madrass å eget rum. Inte illa! Innan vi åkte i morse fick vi dessutom cykeltvätt å service. Blev försedda med smörgåsar på färden blev vi också vilket verkligen var tur då det var ont om matställen efter vägen.
Åtta mil (eller egentligen lite till eftersom vi åkte vilse) trampade vi uppför bergen. Det var tufft men vi skådade så mycket vackert att det verkligen var värt det.
I en glänta i skogen allldeles allena vid en sjö kunde vi ta oss ett dopp utan att en enda behövde bry sig om avsaknaden på badkläder.
Det positiva med att cykla fel var att en mijöpartist stod efter vägkanten och ropade in oss på lite kaffe. Tänk! Om vi hade kört rätt väg från början hade vi missat den kaffestunden.
Nu ligger vi nerkrupna i tältet på en camping vars klass kunde vara en aning högre. Men utsikten är underbar och grannarna bjö på spännande skvaller om ambulansen som varit på plats och campingägarna som fått sparken så sent som i morse.  Vi har inte fått alla trådar på plats eftersom vi fick detta skvaller när vi tjuvlyssna genom tältväggarna.
Imorn bitti blire frulle i grängesberg eftersom vi enbart har vin kvar i matsäcksväg och camping inte har något att sälja (kanske inte så konstigt om ägarna fick sparken).
Go natt
//åsa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar